Santeri Pekkalan viimeinen kirje kummitytölleen Maijalle 3 marraskuuta 1959Heinäkylä, 3.11.59

 

Sukulaiset ja kummin tyttö Maija.

 

Oikein paljon niistä kauniista kirjeestäsi jotka olen saannu Vain ei ole tullu minulta vastattua aivan huolimattomuutta muuten syystä. Niin kiitoksia oikein paljon niistä.

 

On siinä ollu syynä vähän sekin että en ole sitä osotettas muistanu kun sen Haapavesi. Vain täällä kävi toissa pyhänä Esa ja

(- - -) ja Osmo ja niitten kyytissä Ylitalon Ville niin Osmo kirjoitti sen osoitteen.

 

Niin minä olen ollu kesän täällä Kiuruveten kunnalliskoissa. Aika huonossa kunnossa olin silloin kun tulin vaikka ei ole häviä nytkään. Tälläkin kertaa on paha yskä ollu. Vain paljon parempaa kuitenkin on ollu kunto yleisesti. Viime viikolla käyttivät minua Iisalmella tutkittavana Huuskosen sairaalassa Niin ne luuli olevan varma että ei ole mitään tuperkeliä missään ja muuttivat koko hoito ohjelman.

 

Sanoi olevan vain sytämmen laajenneen josta johtuu tuo hengen ahtistus ja kaikki huono vointi ja siinä sitä onkin tautia Niin että jos vain ei parane nyt näillä uusilla lääkkeellä niin viimenen talvi se on minulla varmasti.

 

Kylläpähän sitä tässäkin talossa pärjää Vain sen tietää, kun 150 kp hulluja on samassa talossa eikä montaakaan selvää seassa että onhan siinä sitä jos tätäkin aina.

 

Vain mihinpähän sitä kun ei ole semmoista missä hoijettas tai ei hoitaaja omistaan niin kuin minunkin Sillä minun jaloissa on ollu semmoisia mätäreikiä niin ne ei olisi tul missään muualla kun täällä ja sairaalassa hoijettua ne on ollu paljo töisiä puhtistaa ja aina ja (- - -) kääreet vaihtaa. Nyt ne on pian ummessa ne haavat.

 

Niin sanohan sille miehelles terve ja onhan sinulla jo suuria lapsiakin kaikille paljon terveisiä. Silloin kun me käytiin niin silloin oli jo ensimmäinen lapsi. Annillahan niitä on myös jo monta virkeä poikaa Niin kun pitääkin olla ei hän maailma muuten pysy kunnossa. Niin oikein paljon kiitoksia sinulle kaikesta ja siitä kun olet muistanu minua.

 

Parasta vointia ja onnea toivon kaikille.

 

Santer PekkalaSanteri Pekkala kuoli 14 tammikuuta 1960